Home

Culturele activiteiten

Huidige expositie

Komende exposities

Vorige exposities

Kunstenaars

Organisatie

Hoe vindt u ons

Info voor nieuwe leden

Exposeren in het Kruithuis
Educatie in het Kruithuis

Atelierroute
Henri Titselaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komende exposities
 

 

- Komende exposities -

Zomerexpo 2018

zondag 8 juli t/m zondag 5 augustus

met werk van
Janika Szilvasi, Van de Ven, Bettine Uhe en Ineke van Engelen
Kunstenaars Overleg Vught en STOK

Met op zondag 15 en 22 juli vanaf 14.00 uur
verhalen vanuit de Schrijverswerkplaats van de Bieb Den Bosch

     
     
  Janika Szilvasi
Big five of Africa  

Janika Szilvalsi is al jaren metal art kunstenaar in Den Bosch. Dit is de eerste keer dat hij zijn werk tentoonstelt aan het publiek. Zijn kunst bestaat uit gerecycled metaal. Hij wil mensen inspireren om te kijken naar de mogelijkheden van dit materiaal. Zoals wat hij heeft gedaan met de vijf diersoorten in Afrika die beschouwd werden als het moeilijkst te schieten. Hij gelooft niet in de jacht met een dier als trofee en wil laten zien dat door middel van gerecycled materiaal je de natuur op een andere manier kan waarderen. Hij is zelf elke zaterdag en zondag tijdens de expositie aanwezig.
  Van de Ven
Mijn oog

Mijn oog is een expositie met werk van kunstenares Van de Ven. Sinds enkele jaren maakt zij schilderijen. Haar passie is onder meer het weergeven van het karakter van een beeld. Sfeer en emotie zijn bepalende factoren in haar werk. Kunst is voor haar een dwingende behoefte, een stuwende kracht. Haar werk is veelzijdig en wordt gekenmerkt door non-conformisme. De komende jaren wil Van de Ven zich verder ontwikkelen en zich niet laten beperken door een bepaalde stijl of richting. De vrijheid en het genoegen van scheppen is haar leidraad, het resultaat is daarvan de uitkomst.
 
 
 
 
     
  Bettine Uhe
Verscheurd, verschuurd en verknipt
  Ineke van Engelen
Verscheurd, verschuurd en verknipt
 
  Bettine is geen lichtvoetig temperament. Ze vertelt graag verhalen in gemengde technieken op papier of doek. De laatste tijd scheurt ze haar werk graag weer tot flarden. Soms gebeurt er dan het kleine wonder, waarvan haar beelden het moeten hebben. Verknippen helpt de herinnering een handje en er verbinden zich woorden met beelden. Vrijheid is ook altijd verlies. Om op het kleine wonder te hopen, hoef je niet vroom te zijn.  

Ineke van Engelen gebruikte jarenlang complexe grafische technieken, toen ze ontdekte dat het werken met puur materiaal haar het beste beviel: grafiet, kleurpotlood en (oud) papier. Naast het materiaal vereenvoudigde ze ook de drukvorm. Die bestaat nu uit de structuren en texturen die zij in het dagelijks leven tegenkomt. Sinds zij het 'rubben' heeft omarmd, ziet ze de wereld vooral in de structuren waaruit hij bestaat. Haar werk bestaat uit composities die de weerslag zijn van een tactiele vindtocht en is een spel van de zintuigen. Textuur, reliëf, structuur, herhaling en hoeveelheid zijn duidelijk terugkerende zichtbare elementen. Het resultaat is een compositie van gelaagdheid en oppervlakkigheid, eenheid en diversiteit, regelmaat en chaos. In deze expositie toont ze haar werk voor het eerst aan het publiek. 

 

Enkele schrijvers van de Schrijfwerkplaats van de Bieb Den Bosch presenteren hun verhalen rond het themaVerscheurd, verschuurd en verknipt. Kom luisteren op zondag 15 en 22 juli vanaf 14.00 uur.

 

 Kunstenaars Overleg Vught (KOV)
Kleurtaal met ‘HISTOR’-ische uitgangspunten

Lea Adriaans, Patrice Vermeer, Thea Hennevelt, Carla Weijers, Marion Steijvers, Jeanette van Dun, Gerard van Selst, Jolinde van Poppel, Jonne van de Griendt en Mario Cadée.

 

  STOK
Reprise Verloren, Herboren

Marlies Krijgsman, Anne-Marie van den Thillart, Karim Amkieh, Jan Wijers, Marijke Buddendijk, Bettine Uhe, Ben Acket, Patrick Lijdsman, Carla van den Hurk, Monique van den Boomen, Ineke van Engelen, Ilse Jobses, Roos Marthe Thijsen, Jolande van Lith, Hanneke Boleij, Frank van der Loo, Ad Verhagen, Gerard van Selst, Anke van Huizen, Marianne van den Wijngaard, Albert Vissers, Rietje J.-Huijser, Anneke Wasser, Helene de Winter, Aura op den Camp, Lidwina Charpentier, Marianne van Heeswijk, Suzanne van Doremalen en Lidwien van Noorden.  

 

 
         
     
 
 


September 2018
Atelierroute 2018
Route en expositie


Ontwerp: Patrick Lijdsman
 


         
         

Volg ons nu ook op Twitter via https://twitter.com/STOKKruithuis
 

 

 

 

             

 

 


 
 

 

 

 

 

 

 


 

top