Home

Culturele activiteiten

Huidige expositie

Komende exposities

Vorige exposities

Kunstenaars

Organisatie

Hoe vindt u ons

Info voor nieuwe leden

Exposeren in het Kruithuis
Educatie in het Kruithuis

Atelierroute
Henri Titselaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huidige expositie

Verloren, Herboren
2 juni t/m 1 juli 2018

Ein deutsches Requiem Brahms
Concert en expositie 


Ontwerp: Patrick LijdsmanKlik hier voor en impressie door Gerard Monté

Actuele kunst en klassieke muziek komen samen in Ein deutsches Requiem
Voor de laatste zomer dat kunstenaarsvereniging STOK in het Kruithuis huist, is samenwerking gezocht met toonaangevend kamerkoor Capella Brabant. Gezamenlijk wordt Ein deutsches Requiem gepresenteerd, waarbij beeldende kunst en muziek de dialoog met elkaar aangaan. Door de hele ruimte van het historische Kruithuis kan de bezoeker deze unieke combinatie beleven van beeld en muziek bewegend in de ruimte. De ringvorm van dit zeventiende-eeuwse vestingwerk symboliseert de cyclus.

Muziek en beeldende kunst hebben de mens van oudsher op zijn levensweg begeleid. Ze bieden momenten van inspiratie en creativiteit, die de zoektocht verlichten en een nieuw zicht op de wereldVerlichting van zoektocht
 geven. Verwonderd kun je je herboren voelen. Maar naast geboorte hoort ook de dood bij het leven. Onder de noemer ´Verloren, Herboren´ kan het publiek deze levensweg verbeeld door eigentijdse kunst en klassieke muziek ervaren.

Zeven zonden, zeven delen, zeven werken
Deelnemende kunstenaars tonen ieder zeven actuele werken, waarin zij reageren op het thema Verloren, Herboren. Het getal zeven staat voor de zeven hoofdzonden en de zeven delen van het Requiem van Brahms. Capella Brabant, onder leiding van dirigent Marc Versteeg,  kiest voor een intieme uitvoering van het meesterwerk van Brahms uit 1868.
Verloren, Herboren wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente ’s-Hertogenbosch, Mr. Paul de Gruyterstichting, VSBfonds en Stichting Nelissen-Smit Fonds.

Praktische informatie
De opening van de expositie Verloren, Herboren is zaterdag 2 juni om 16.00 uur. Peter van Helden verzorgt het openingswoord.  De expositie is vervolgens nog te zien t/m zaterdag 30 juni 2018. Entree tijdens de opening is vrij. Reguliere entree € 3,50. Het Kruithuis is gevestigd aan de Citadellaan 7 te ’s-Hertogenbosch en is geopend van woensdag t/m zondag, van 12.00 tot 17.00 uur.
Volg ons ook via www.facebook.com/stok of https://twitter.com/STOKKruithuis.

De muzikale uitvoering van Ein deutsches Requiem samen met Capella Brabant vindt plaats  op vrijdag 29 juni om 20.15 uur,  zaterdag 30 juni 20.15 uur en zondag 1 juli om 15.00 uur.Kaartverkoop via www.capellabrabant.nl t/m 28 juni voorverkoopprijs: € 17,50. Aan de kassa van het Kruithuis op de uitvoeringsdagen: € 20,00.
 


       

Volg ons nu ook op Twitter via https://twitter.com/STOKKruithuis


 

   

 

   

 

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

top